El Blog

Calendario

     February 2006    
SMTWTFS
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28     

Categorías

Archivos

Sindicación

Enllaços

Teatre Negre i les altres arts

Alojado en
ZoomBlog

La tècnica

Por radesco - February 22nd, 2006, 18:30, Categoría: tècnica llum negra

El teatre negre és:

* El moviment d'objectes plàstics i corporals inspirats per la música i la paraula.

* Portador de certes idees. L'acció està destinada a impressionar a l'espectador i a provocar la seua pròpia fantasia: mescla d'alegria grotesca i tristor/comèdia i ironia.

"Per tant, no es tracta de la imitació destinada a reproduir una realitat perfecta i determinada, ni la fotografia d'un fet o una acció realitzada. Es tracta, més prompte, d'una provocació intel·lectual i sentimental que té com a meta entusiasmar i crear una cridada la facultat perceptible de l'espectador per a fer-li passar del seu estat de passivitat al d'activitat creativa col·lectiva. El seu món és el de: la poesia, la màgia, el color, el moviment i la música. Els actors treballen sense pronunciar paraules (o molt poques), oferint-se un constant manejos de llums per a destacar cossos i imatges". Tot així és: estabilització de moviments, ritme o música. La tasca escènica dels actors s'ha d'organitzar com una coreografia, a la que el públic està alié, però que serà la que harmonitze tot l'espectacle

  

Com es produeix?

Utilitzant bombetes o tubs (tipus fluorescent) de llum negra.

A conseqüencia del seu impol·lut negre que absorbix les radiacions visibles, les làmpades de llum negra irradien ultravioletes de llarg recorregut d'ona (situats en un espectre prop de 365 nanòmetres) ja fora de l'espectre visible.

Certes substàncies, quan estan subjectes a les radiacions com a rajos UV, emeten una fluorescència visible, les quals permetran fer sorgir, en un escenari totalment fosc, objectes fets o pintats amb materials fluorescents, manipulats per actors/ manipuladors  que, pel fet d'estar totalment vestits de negre, es tornaran invisibles.

A partir d'ací  la nostra imaginació podrà volar i preparar-nos per a un llarg viatge on tot pot succeir: aparicions, desaparicions, moviments estranys d'objectes, de formes, de ninos, i de persones mateix.

 

Blog alojado en ZoomBlog.com